HISTÒRIA DE BARBANY

Juliol de 1895: Joan Barbany i Masó, fill d’en Jaume Barbany i Mayolàs (ferrer i botiguer de  material per a carros) obre la primera botiga de roba amb el nom de Joan Barbany, que figura com a botiga de “camisolines”, situada a la plaça de la Constitució, num. 14 (actualment plaça de la Porxada).

Agost de 1914: Amadeu Barbany i Pons, fill de Joan i Francisca, rellotger de professió, exposa els seus rellotges en una de les vitrines de la merceria.

La primera tienda de ropa Barbany abre sus puertas en 1895 en Granollers.

 

Febrer de 1922: Amadeu Barbany i Pons, juntament amb la seva mare, adquireix la casa de “CAN PINTAIRE” situada al núm. 4 de la mateixa plaça de la Constitució on traslladen el seu negoci.

31 Juliol 1926: S’obre un nou establiment al carrer Dr. Robert nº44 (actualment carrer Anselm clavé). En aquesta nova botiga es venen articles de joieria, rellotgeria, merceria, novetats i objectes per a regal, fins i tot hi ha un petit apartat de perruqueria.

1935: s’instal.la el primer teler al soterrani de la botiga del carrer Doctor Robert, per a la fabricació de gèneres de punt

7 Agost 1950: La botiga passa a anomenar-se “GENEROS DE PUNTO BARBANY”.
Coincidint amb aquest canvi de nom, s’inaugura de manera solemne i en el mateix establiment una nova botiga més gran i més ben condicionada per a la venda de prendes de vestir, tant per senyor com per senyora, i en especial de gènere de punt.

La primera tienda de ropa Barbany abre sus puertas en 1895 en Granollers.

15 Abril 1962: Es construeix la fabrica de gèneres de punt de Barbany.

17 Maig 1966: Amadeu Barbany i Pons, amb l’ajut directe dels seus fills, Joan i Eduard Barbany i Pujol i les seves esposes Lola Grau i Eulàlia Escursell, procedeix a la compra de la casa veïna per tal d’ampliar de forma important l’espai dedicat a la botiga. També es van ampliar els productes de venda i es va diferenciar l’espai per seccions; homes, dones i nens.

 

La primera tienda de ropa Barbany abre sus puertas en 1895 en Granollers.

18 Octubre 1975: S’obre “MACKEY”, botiga de moda jove “JEANS”. L’obertura d’aquesta nova botiga va ésser portada a terme per Joan Barbany i Pujol, amb la col·laboració del seu germà Eduard.

21 Març 1988: Joan Barbany i Pujol, amb l’ajut del seu fill Amadeu Barbany i Grau, decideix dur a terme una reforma general, que donarà un nou aire a una mateixa tradició i s’adaptarà als nous corrents.

Juliol 1990: Amadeu Barbany i Grau inaugura “DRACS” un nou establiment de la família Barbany, situat en el núm. 7 del carrer Sta Esperança. És un edifici inspirat en  l’arquitectura industrial de principi de segle. Aquesta botiga vol ser un lloc de trobada de la gent jove. Disposa d’una sala d’exposicións, que vol tenir la funció d’engrescar i potenciar les activitats juvenils.

Març 2006: Reforma de tot l’espai de la planta d’entrada amb renovació total de mobiliari i il·luminació, per donar cabuda a un producte més juvenils.

La primera tienda de ropa Barbany abre sus puertas en 1895 en Granollers.

Novembre 2008: Amadeu Barbany i Grau obre un nou espai al fons de la botiga que es dirà Espai Tranquil. Aquest vol ser un espai de multifuncional per estar, parlar, gaudir de la música i d’un bon llibre. Amb el temps, l’Espai Tranquil es convertirà en un espai d’exposició en el que setmanalment es fan xerrades dels temes més diversos.

26 Abril del 2012: S’inaugura l’espai 1895 a la botiga, un espai dedicat a la promoció i venda de productes del  tèxtil fabricats a Catalunya.

18 Setembre 2015: Inauguració de la façana de l’edifici de Can Barbany amb un projecte artístic encarregat a Imagina´t un Granollers amb + color i dissenyat per Vicenç Viaplana.

La primera tienda de ropa Barbany abre sus puertas en 1895 en Granollers.

 

Deixa un comentari