slide-barbany-granollers-02

La remodelació de la façana de Can Barbany, amb projecte artístic de Vicenç Viaplana, esdevé la primera acció de la celebració del 120è aniversari de la botiga i el reflex de les ganes de seguir renovant-se i de ser part activa de la ciutat.

Sobretot, havia de ser una reforma singular i conscient. Barbany aposta per l’ètica i la sostenibilitat al comerç local i busca crear sinèrgies amb altres persones o col·lectius que treballin per un Granollers millor. Per això es va demanar la col·laboració a Imagina’t un Granollers amb + Color.
En aquest sentit, la proximitat ha sigut un element clau. En tot el procés, hi han intervingut diversos industrials de Granollers i la comarca. Així, l’obra ha estat possible gràcies a Façanes (Canovelles), Iceland (Les Franqueses), Parex Group (Les Franqueses), Pintures Oller (Granollers), la complicitat d’Imaginat un Granollers amb + Color i l’Ajuntament de Granollers.

 

inauguracio-fac%cc%a7ana-can-barbany-granollers-amb-mes-colorIMAGINA’T UN GRANOLLERS AMB + COLOR

Aquest projecte es crea arrel d’un article publicat per Vicenç Viaplana el dia 19 de Febrer del 2010 en el 9 Nou amb la proposta d’imaginar-nos la transformació de la monocromia de les obres de la carretera de Granollers. Poc després apareix el grup de Facebook impulsat per Gemma Corbera, que celebra els seus 1000 membres amb la inauguració d’aquest projecte. Des del seu naixement han creat debat, crítica constructiva sobre aspectes principalment urbanístics de la ciutat, s’han fet exposicions, accions i intervencions en diversos racons de Granollers i la comarca.

 

UN PROJECTE DE VICENÇ VIAPLANA

Per Vicenç Viaplana, el projecte de Can Barbany és un homenatge a les avantguardes històriques que a principis de segle XX van estudiar, analitzar, deconstruir i crear a partir del color. És un homenatge a Joseph Albert, a Piet Mondrian, al moviment De Stijl, o al concretisme de Max Bill.
En el projecte Barbany, les línies estructurals de la façana estan delimitades per franges d’un blanc trencat, que separen les diferents àrees cromàtiques. Aquesta estructura és fonamental per suportar i ressaltar al mateix temps, tota la gamma de tons de la façana. El conjunt el podem entendre també, en certa manera, com un “mapping”, és a dir, una projecció al damunt de l’edifici. Aquest projecte pretén despertar una nova manera d’entendre la relació entre la ciutat i el color, entenent que les façanes es poden transformar en marcs molt interessants per explicar, crear i enriquir patrimonialment la ciutat.

Deixa un comentari